Робота рейдових бригад підвідомчих підприємств

Працівники державної лісової охорони державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств, які належать до сфери керування Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, постійно проводять рейдову роботу з охорони державного лісового фонду та державного мисливського фонду.

На даний час, з початку 2016 року вісімнадцятьма рейдовими бригадами лісогосподарських підприємств проведено 1229 рейдів з охорони лісу та державного мисливського фонду. В результаті проведеної роботи складено 352 протоколи на лісопорушників (сума штрафів – 32,2 тис.грн., сума завданої шкоди становить 1835,4 тис.грн.), в тому числі:

– за незаконну рубку – 228 протоколів (сума штрафів – 18,9 тис.грн., сума завданої шкоди становить 1833,9 тис.грн.);

– порушення правил полювання 22 протоколи (сума штрафів – 8,2 тис.грн., сума завданої шкоди становить 1,5 тис.грн.);

– за засмічення лісів відходами 13 протоколів (сума штрафів –2,9 тис. грн);

– за порушення вимог пожежної безпеки в лісах 89 протоколів (сума штрафів –2,2 тис. грн);

25 листопада 2016 року, під час патрулювання державною лісовою охороною ДП «Жовківський лісгосп» у В’язівському лісництві поблизу с.Мокротин, виявлено лісопорушника який скоїв самовільну рубку трьох дерев граба. Сума завданої шкоди становить 2,1 тис.грн. За даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення.

Ще один випадок самовільної рубки мав місце 28 листопада 2016 року у Великомостівському лісництві поблизу с.Купичволя. Лісопорушник самовільно зрізав три дерева сосни та збирався вивести їх гужовим транспортом. Сума завданої шкоди становить 1,5 тис.грн. На лісопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення.

26 листопада 2016 року, під час патрулювання державною лісовою охороною ДП «Старосамбірське ЛМГ» разом з бійцями Добровольчої Армії України, у Добромильському лісництві на території Слохинівської сільської ради, виявлено лісопорушника який скоїв самовільну рубку дерева ялиці білої. Сума завданої шкоди становить 3,1 тис. грн. За даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення.

Відділ охорони, захисту лісу та
мисливського господарства
Львівського ОУЛМГ

December 1, 2023